Nu har vi snart klarat av halva kursen i design. Vi har jobbat med många små övningar och även lyssnat på föreläsningar.
I huvudsak går kursen ut på att förstå lite om ämnet, vad är egentligen design?
Första dagen fick de helt utan förkunskaper prata om vad design betyder för dem och hur man använder designbegreppet i samhället idag.
Intressanta diskussioner och sammanfattningsvis så kunde vi se att ämnet är komplext och mångtydigt.
Andra dagen föreläsning: Vad är design?
Efter det första designuppgiften. Att göra salladsbestick för två helt skilda uppdragsgivare; Ica och Georg Jensen.
Alex
Tredje dagen pratar vi om färg.
Många av våra val styrs av färger oftast väldigt medvetet men ibland också väldigt omedvetet. Hur kan du som producent vara med och styra? Om du nu vet vem du vill nå hur gör du då? Rätt färg säljer mer och med kunskap om färg kan du veta mer.
Dianas ”Semantiska Färgcirkel”
Vilken färg har orden, Lätt -Tung, Monoton- Dynamisk, Moderlig, rund eller ordet Tråkig? Denna dag avslutades med en diskussion om vacker eller fult? Varför viss design upprör och sätter igång känslor medans andra saker tar man till sig och älskar hela livet?
Fjärde dagen handlar om berättandet i produkten.
Det räcker inte med att saken i sig är funktionell, den ska också helst ge dig en upplevelse som förknippas till känslan satt få njuta och ha roligt. Kanske en historia som ger produkten mervärde, eller en ”wow-upplevelse” som gör att det känns extraordinärt, alternativt att du känner kärlek! Vid denna känsla så berättar man gärna för vänner och bekanta om sin produkt och detta är den bästa reklam för återköp eller köp av ny målgrupp. Konsumenten känner sig involverad och engagerad, ingen har prackat på produkten.
Mattias
Mattias
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar